Winst Crédit Suisse 53 pct opgelopen

De Zwitserse bank Crédit Suisse heeft, evenals zijn rivalen Swiss Bank Corporation en Union Bank of Switzerland, over 1993 een recordwinst behaald.

De inkomsten uit de handel in effecten, valuta en edele metalen namen vorig jaar fors toe. Vooral gevoed door toegenomen belangstelling van beleggers voor de effectenmarkten, stegen de inkomsten met 118 procent tot 3,36 miljard franc. De netto winst nam toe met 53 procent tot 1,46 miljard Zwitserse franc (1,94 miljard gulden). Mede door de overneming van Swiss Volksbank nam het balanstotaal van Crédit Suisse toe met 34 procent tot 232 miljard franc (308,6 miljard gulden). Door bundeling van filialen denkt Crédit Suisse in de komende jaren jaarlijks ten minste 116 miljoen franc (bijna 155 miljoen gulden) te besparen.