Transfer Jerry Simons naar Vitesse

ARNHEM, 5 MAART. De Arnhemse eredivisieclub Vitesse heeft Jerry Simons overgenomen van Dordrecht.

Simons tekende gisteren, op de laatste dag van de transferperiode, een contract van drie jaar. De nummer twee van de VVCS-verkiezing van de eerste-divisievoetballer van het jaar, moet het duel van Vitesse morgen tegen PSV missen door een schorsing. Ter compensatie van het verlies van de 24-jarige Simons heeft Dordrecht tot het eind van het seizoen de 21-jarige Patrick Pothuizen van Vitesse overgenomen. Doelman Ensink (GA Eagles) en Petta (Feyenoord) meldden zich eerder. Daarnaast versterkte de koploper in de eerste divisie zich gedurende het seizoen met Michel Valke en Cor Lems.

Eerste divisieclub Haarlem heeft zich tot het eind van het seizoen verzekerd van de diensten van Bert Aipassa en Etienne Kelders, die van FC Utrecht worden gehuurd. FC Zwolle heeft zich gisteren versterkt met middenvelder Harry Sinkgraven (Cambuur) en verdediger Erik ten Voorde (Heerenveen).