Straf ijshockeyers verminderd

DEN HAAG, 5 MAART. De commissie van beroep van de Nederlandse ijshockeybond heeft bijna alle straffen voor de spelers van Nijmegen, die onlangs na ernstige ongeregeldheden in de derde play-offwedstrijd tegen Tilburg uit de competitie werden genomen, teruggedraaid.

Drie spelers die tot 31 maart waren uitgesloten, zijn nu vrijgesproken, net als twee andere spelers. Cuomo en Tijnagel kregen 500 gulden boete en een schorsing van tien duels, waarvan vijf voorwaardelijk. Homburg mag tot 1 januari niet in actie komen. Aertsen kreeg dezelfde straf plus 250 gulden. Walensiak werd veroordeeld tot 500 gulden en vijftien wedstrijden, waarvan vijf voorwaardelijk. Alle andere boosdoeners kregen een boete van 250 gulden en een voorwaardelijke schorsing van vijf duels.

Scheidsrechter Stuiver staakte het gewraakte duel in Nijmegen omdat hij zich bedreigd voelde door spelers en supporters.