Le Monde heeft een nieuwe hoofdredacteur

PARIJS, 5 MAART. Jean-Marie Colombani (46) is de nieuwe hoofdredacteur-directeur van het Franse dagblad Le Monde. Hij is gisteren met zeer ruime meerderheid gekozen tot opvolger van de econoom Jacques Lesourne, die de krant drie jaar heeft geleid.

Colombani gaf als adjunct-hoofdredacteur leiding aan de politieke redactie van de krant. Hij heeft zich ten doel gesteld Frankrijks enige serieuze avondkrant weer de beste te laten zijn in het verklaren van het nieuws en de wereld.

Voorlopig zal hij zich moeten wijden aan het opstellen van een begroting die sluit. De gezaghebbende krant heeft de laatste jaren grote financiële problemen. Na ene bittere opvolgingsstrijd in '90 werd de buitenstaander Lesourne aangetrokken om de noodzakelijke saneringen door te voeren. Eén jaar leverde dat winst op. De laatste twee jaren is het aantal abonnees weer gezakt en de winst verdwenen, ondanks twee prijsverhogingen.