Kunstrijdster Tonya Harding aangevallen in park

ROTTERDAM, 5 MAART. De Amerikaanse kunstrijdster Tonya Harding is donderdagavond in een park in haar woonplaats Portland aangevallen door een onbekende man. Harding, die verdacht wordt van betrokkenheid bij een aanslag op concurrente Nancy Kerrigan, wist de man te verjagen door een alarmapparaat af te laten gaan. Zij liep lichte verwondingen op aan een pols en aan haar knieën. bovendien kreeg ze een zware aanval van astma.

Harding had haar pick-up-auto geparkeerd en liep kort voor middernacht door het park naar een appartement van vrienden waar zijn verblijft. Het is een klein park in een rustige buitenwijk van Portland, waar gewoonlijk weining gebeurt. “Het was een korte ontmoeting”, zei een politie-woordvoerder. “Harding werd van achteren omver geduwd. Ze viel op haar handen en knieën. Hij klom op haar rug. Ze vochten, waarbij ze probeerde hem weg te duwen. Hij heeft Harding eenmaal aan haar haar getrokken, maar Harding slaagde er in haar alarmapparaat in te schakelen.” De sirene van het apparaat verjoeg de aanvaller, waarna Harding naar het appartement kon vluchten.

De politie heeft nog geen verdachten, maar denkt dat de aanslag niet toevallig was. Naar Harding loopt een onderzoek in hoeverre ze medeplichtig is aan een aanslag op haar concurrente Nancy Kerrigan die vlak voor de Olympische Winterspelen met een ijzeren staaf op haar knie werd geslagen. Zowel Kerrigan, die tweede werd, als Harding, die achtste werd namen deel aan de spelen in Noorwegen.

De belangrijkste betrokkene bij de aanslag op Kerrigan is de voormalige echtgenoot van Harding, Jeff Gilooly, met wie Harding inmiddels ruzie heeft. Harding heeft gezegd dat Gilooly haar de afgelopen weken heeft laten volgen. Maar Harding heeft daarover geen formle klacht ingediend. (Reuter, AP)