Forse omzetstijging Dell; verlies in 1993

De Amerikaanse personal computerleverancier Dell Computer heeft in het vierde kwartaal vaan het boekjaar 1993 een omzet behaald van 743 miljoen dollar en een winst gerealiseerd van 17,7 miljoen dollar. Over het gehele jaar beliep de omzet 2,87 miljard dollar, 43 procent meer dan in het voorgaande jaar. Over geheel 1993 leed Dell als gevolg van herstructurerings- en andere eenmalige uitgaven een netto verlies van 35,8 miljoen dollar.

Over het derde kwartaal boekte Dell al weer winst, nadat er voordien een aantal kwartalen met negatieve resultaten waren ontstaan. Het leeuwedeel van de omzetgroei in de afgelopen maanden berust op fors toegenomen verkopen van de op Intel 486 geheugenchips gebaseerde personal computers.

De afgelopen twee jaar is de omzet van Dell jaarlijks met gemiddelde 80 procent toegenomen van 890 miljoen dollar tot ruim 2,8 miljard dollar.