De toekan slaat terug

Gerrit van der Valk geeft de FNV de schuld van het onderzoek dat tegen het familiebedrijf loopt naar ontduiking van belastingen en premies.

“Als iedereen morgen z'n lidmaatschap opzegt, zou mij daar een groot plezier mee worden gedaan”, riep hij donderdag na elf dagen hechtenis in Scheveningen. “Als dat gebeurt, bouwen we daarna samen een nieuwe vakbeweging op”. De peetvader van de horeca-keten is nog lang niet klaar met de overheid en de politiek. In het jongste nummer van het bedrijfsblad Valk Magazine laat Gerrit de hoofdredacteur Fred C. Meijer flink uithalen. “(...) de wil om te regeren is uit het moderne bestuursapparaat verdwenen. De besturen van de internationals, de geldwereld zijn er mee aan de haal gegaan. En ook de georganiseerde misdaad heeft er inmiddels een deel van opgeëist. De politiek staat machteloos”. Van der Valk werd op zijn wenken bediend. Tegenover zijn bedrijf heeft de overheid meteen haar tanden laten zien. (BG)