Real verliest thuis van Franse koploper

MADRID, 4 MAART. Voor het tweede seizoen op rij dreigt Paris Saint Germain Real Madrid uit te schakelen. De koploper van de Franse competitie won in Madrid het eerste duel in de kwartfinale van de strijd om de Europa Cup 2 met 1-0. Vorig jaar won Real in de kwartfinales van het UEFA-bekertoernooi thuis nog met 3-1. In Parijs werd het 4-1 voor de Fransen.

De Liberiaan Weah maakte gisteren in de 32ste minuut de enige goal. Het doelpunt ontstond na een fraaie actie van uitblinker Ginola, die Chendo passeerde en een afgemeten voorzet gaf aan Weah. Ginola kwam in de tweede helft een keer alleen tegenover doelman Buyo. Real was eigenlijk alleen in de eerste tien minuten van beide speelhelften gevaarlijk. Verdediger Roche haalde een Spaanse inzet al dan niet achter de doellijn weg. De Duitse Scheidsrechter Heynemann liet doorspelen.

De overwinning van Paris Saint Germain is geen verrassing. De Franse hoofdstad heeft de laatste jaren een zeer sterk voetbalelftal. De combinatie van techniek en kracht maakt de club in eigen land bijna onverslaanbaar. De Parijzenaars hebben een voorsprong van vijf punten op titelhouder Marseille. Paris Saint Germain strijdt dus voor een plaats in de Champions League van volgend jaar. Dit seizoen staat de club in elk geval met een been in de halve finale van het Europa Cup 2-toernooi. De return in het sfeervolle Parc des Princes van Parijs mag geen problemen geven.