NedPho speelt Willem Breuker en Andriessen

AMSTERDAM, 4 MAART. Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest brengen in het komende seizoen muziek van een aantal Nederlandse componisten uit deze eeuw en van twee eigentijdse Nederlandse componisten: Willem Breuker en Louis Andriessen, die beiden een concertprogramma samenstellen. Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt stukken van Henkemans, Badings, Landré en Pijper. Het Nederlands Kamerorkest speelt onder andere werken van Escher, Pijper en Röntgen.

Willem Breuker viert 4 en 5 november dit jaar zijn vijftigste verjaardag bij het NKO, dat onder leiding van Philippe Entremont muziek ten gehore brengt van Weill, Eisler en Antheil. Breuker zelf is als saxofonist de solist in een stuk dat hij schrijft in opdracht van het NKO. Louis Andriessen stelde voor 15 en 16 maart volgend jaar een concertprogramma samen met muziek van zijn oud-leerlingen Steve Martland, David Lang en Mary Finsterer en van hemzelf: Dances.