Kühne + Heitz verhoogt dividend en geeft bonus

Het internationale handelshuis Kühne en Heitz is voldaan over 1993. De winst steeg van 3,4 miljoen tot 4,3 miljoen gulden. Het dividend wordt verhoogd van 1,52 tot 2 gulden. Daarnaast zal in verband met het twintigjarig bestaan van de onderneming een uitkering van 10 procent in aandelen worden gedaan.

De netto omzet steeg licht, van 216 miljoen naar 222 miljoen gulden. Van deze omzet werd 94 procent buiten Nederland behaald. De winst per aandeel bij een ongewijzigd aandelenkapitaal bedroeg 3,86 tegen 3,05 gulden in 1992.

De directie ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet maar onthoudt zich van een concrete uitspraak over het dit jaar te verwachten resultaat. Kühne + Heitz is sinds de oprichting in 1974 uitgegroeid tot een van de grotere zelfstandige handelsondernemingen op de wereldmarkt voor diepgevroren levensmiddelen (vlees, vis, zuivel, eieren, frites en groenten). Sinds medio 1987 worden aandelen Kühne + Heitz verhandeld op de parallelmarkt.