Containers rond stadion van NAC bij bekerduel

BREDA, 4 MAART. Het stadion van NAC wordt 9 maart tijdens de bekerwedstrijd tegen Feyenoord voor mensen zonder kaartje afgeschermd met containers. Bovendien zet de politie tweehonderd man in, van wie honderd ME'ers. De Bredase rechtbank, die op een steenworp afstand van het NAC-stadion ligt, zal haar cellen openstellen voor eventuele arrestanten. Een officier van justitie houdt zich gereed om relschoppers direct te dagvaarden. De duels tussen NAC en Feyenoord lopen binnen en buiten het veld vaak uit de hand.

Burgemeester Nijpels heeft zijn Rotterdamse collega Peper gevraagd, of het niet mogelijk is de wedstrijd op een groot scherm in het Feyenoord-stadion rechtstreeks uit te zenden. Het Feyenoord-bestuur heeft een dergelijk verzoek tot nu toe afgewezen.