Rotterdam: satire en advertenties

De door geldzorgen geplaagde Rotterdamse lokale televisie-omroep Stads TV wilde gisteravond bij de gemeenteraadsverkiezingen eens flink uitpakken met een avondvullend programma.

Om acht uur bood de omroep een satirisch programma rond de antiquair en lijsttrekker van Rotterdam Bruist '94, Jan Joris van Ballegooijen, die op zijn Rotterdams wat stadsbewoners en bestuurders in de maling nam. Maar het hoogtepunt van de avond moest de rechtstreekse uitzending, van 22.15 tot 23.00 uur, van de Rotterdamse verkiezingsuitslagen worden, met reacties van de betrokken Rotterdamse politici. Het programma begon gevarieerd en wekte interesse met reportages uit de nieuwe deelgemeenten Feijenoord en Delfshaven en gesprekken met de verliezers Hans Simons (PvdA, zes zetels) en Dirk Dekker (CDA, drie zetels) die zich voornamen de extreem rechtse partijen niet meer te isoleren maar te confronteren en te ontmaskeren wegens gebrek aan inhoudelijke oplossingen voor de problemen in de grote stad. Helaas kreeg daarna de lijsttrekker van een van de winnaars in Rotterdam, de dichter/ filosoof Manuel Kneepkens van de Stadspartij (2 zetels), niet meer de gelegenheid om zijn visie op de Rotterdamse politiek te geven omdat beeld en geluid werden weggedraaid. De kijker werd om 22.45 uur zonder overgang met 06-seks-advertenties van de kabelkrant en het geluid van stadsomroep geconfronteerd, die na een kwartier wist te melden dat Stads TV vergeten was de kabelexploitant op de hoogte te stellen van de wijziging in de programmering. Normaal stopt Stads TV om die tijd met zijn programma's. Bij de lokale televisieomroep waren ze blijkbaar zo teleurgesteld dat de telefoon ook niet meer werd beantwoord, zodat er geen bevestiging van dit bericht kon worden verkregen.

Later op de avond bleek op de landelijke televisie dat de uitslagen van de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen bij het einde van de verkiezingsuitzendingen nog niet definitief waren omdat een van de stemlokalen op slot zat.

    • Dik Rondeltap