Indurain rijdt wel de Vuelta van '95, Spanje tevreden

MADRID, 3 MAART. De strijdende partijen in de Spaanse wielerwereld hebben zich verzoend, nu Miguel Indurain volgend jaar meerijdt in de Vuelta. De organisatie van de Ronde van Spanje, Unipublic, stemde er gisteren mee in dat de Banesto-ploeg dit jaar zonder Miguel Indurain meedoet aan de Vuelta, onder de voorwaarde dat de grote Spaanse ster in 1995 wel aan de start verschijnt.

De drievoudig Tourwinnaar stemt zijn seizoen al jaren af op de Ronde van Frankrijk. Indurain rijdt dit seizoen ter voorbereiding op de Tour wel de Giro d'Italia en niet de grootste Spaanse wiellerwedstrijd. Dit tot grote teleurstelling van wielerminnend Spanje, dat Indurain verafgoodt maar bekritiseert om zijn jarenlange afwezigheid in eigen land. Vanaf volgend jaar wordt de Spaanse Ronde in september verreden, aan het eind van het wielerseizoen. Door de nieuwe datum past de Vuelta dan wel in het schema van Indurain.

Door Indurains aanwezigheid in 1995 nam de organisatie nu genoegen met een equipe waarvan Pedro Delgado de kopman zal zijn. De vroegere kopman fietst de laatste jaren in dienst van Indurain. (SID)