Assads tweede zoon potentiële opvolger

DAMASCUS, 3 MAART. Een van Syriës topleiders, minister van defensie generaal Mustafa Tlass, heeft gisteren gesuggereerd dat president Assads tweede zoon, Bashar, de plaats zou kunnen innnemen van zijn omgekomen broer Basil als (onofficieel) beoogd opvolger van de president. Generaal Tlass kwam met zijn suggestie op de traditionele plechtigheid op de 40ste dag van de dood van Basil bij een auto-ongeluk in de buurt van Damascus. Volgens Tlass zou Bashar, een 29-jarige legerkapitein en oogarts, “een goede opvolger” zijn.

Bashar zelf leek wel geïnteresseerd in Basils positie. In zijn toespraak op de plechtigheid zei hij van plan te zijn de nalatenschap van zijn broer te aanvaarden. Volgens de Syrische grondwet zou Bashar overigens niet in aanmerking komen voor het presidentschap tot hij 40 jaar oud is. President Assad (63) heeft in 1983 een hartaanval gehad, en naar verluidt heeft hij verdere gezondheidsproblemen. (Reuter, AP)