Arsenal heeft na 0-0 goede kans op plaats in halve finale

TURIJN, 3 MAART. In het Europa Cup 2-toernooi speelde de Engelse bekerwinnaar Arsenal gisteravond met 0-0 gelijk bij Torino. Arsenal ontsnapte in de slotseconden aan een nederlaag, toen de Italiaanse invaller Marco Sinigaglia net over schoot. Middenvelder Danielle Fortunato verprutste vlak voor rust een mogelijkheid. Hij kopte vrij voor het doel net naast. Het waren de enige kansen voor Torino, dat twee jaar geleden de finale van het UEFA-bekertoernooi verloor van Ajax, maar sindsdien duidelijk aan kwaliteit heeft ingeboet.

Arsenal had in de eerste helft voor een verrassing kunnen zorgen. Een inzet van Lee Dixon werd van de lijn gehaald, vervolgens had aanvoerder Tony Adams de bal voor het inglijden na een voorzet van Campbell.

Torino's coach Emiliano Mondonico was teleurgesteld, maar gaf Arsenal de lof die de Engelse club verdiende. “Arsenal is duidelijk een van de beste Britse ploegen van dit moment. We zijn nog niet uitgeschakeld, maar zullen heel wat beter moeten spelen om dat te voorkomen.”

In het UEFA-Cuptoernooi speelde Karlsruher SC met 1-1 gelijk bij het Portugese Boavista. De Duitse debutant op het Europese podium, afgelopen najaar te sterk voor PSV en Valencia, heeft thuis aan een 0-0 gelijkspel of kleine overwinning genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale.

Boavista, dat in de vorige ronde Lazio Roma uitschakelde, was voor rust aanmerkelijk sterker. Het bleef bij een doelpunt van de Nigeriaan Ricky. Hij kopte in de 40e minuut van dichtbij raak op aangeven van de Boliviaanse spelverdeler en uitblinker Erwin Sanchez. Na een uur knalde Ricky, ofwel Richard Owubokiri, tegen de lat. De gelijkmaker kwam een kwartier voor tijd op naam van libero Wittwer. Hij schoot van afstand in de kruising. Karlsruhe, thuis altijd sterk, heeft de beste kansen om zich bij de laatste vier te plaatsen. (Reuter,ANP)