Verspringer Maas toch naar EK Parijs

DEN HAAG, 2 MAART. Frans Maas, de Nederlandse kampioen verspringen, zal van 11 tot en met 13 maart deelnemen aan het toernooi om de Europese indoorkampioenschappen in Parijs. De Zeeuw is in de ploeg van elf opgenomen hoewel hij de limiet van 7,80 meter niet heeft gehaald.

Na afloop van de nationale kampioenschappen ruim twee weken geleden in Den Haag sprak Maas nog over stoppen met de wedstrijdsport. Een chronische achillespeesblessure aan de linkervoet bezorgde hem veel pijn. De afgelopen weken is een onverwacht snel herstel opgetreden. Dit en het feit dat Maas vorig jaar maart bij de wereldkampioenschappen indoor in Toronto als vierde eindigde en daarmee de beste Europeaan was, heeft de atletiekunie doen besluiten Maas toe te voegen aan de ploeg die in het sportpaleis van Bercy in actie komt. (ANP)