Houston wint meeste Grammy's

NEW YORK, 2 MAART. Whitney Houston, Sting en de titelsong van de film Aladdin hebben dinsdag de meeste Grammy Awards, de belangrijkste jaarlijkse onderscheidingen van de Amerikaanse platenindustrie, in de wacht gesleept. Zangeres Aretha Franklin, Frank Sinatra en de gehandicapte soulzanger Curtis Mayfield werden geëerd voor hun hele werk.

Met zes nominaties was Sting de meest kansrijke kandidaat, maar uiteindelijk werd hij overschaduwd door de in het wit geklede zangeres Houston, die vier keer was voorgedragen. Beide artiesten kregen drie Grammy's, maar Houston mocht de belangrijkste in ontvangst nemen. Houstons The Bodyguard, de soundtrack van de gelijknamige film, werd tot album van het jaar uitgeroepen. Haar hit I will Always Love You leverde haar de onderscheidingen van beste plaat en beste zangeres van het jaar op. Een van de Grammy's ontving ze uit handen van Dolly Parton, die het onderscheiden nummer in de jaren zeventig schreef (ANP).