Correcties en aanvullingen

Koning

In de krant van 24 februari (Koning Harald kan geschiedenis schrijven, pag. 27) is gemeld dat koning Harald van Noorwegen de eerste vorst zou zijn die mogelijk bij de uitreiking van een olympische medaille zou worden betrokken. Bij de Olympische Spelen in Stockholm in 1912 overhandigde koning Gustaaf van Zweden al een gouden medaille aan de Amerikaanse atleet Jim Thorpe met de woorden: “Meneer, u bent de beste atleet ter wereld.” Thorpe antwoordde met: “Thanks, King.”

Tekening

In de Weekagenda van donderdag 24 februari staat een tekening van het schrijvershutje van Betje Wolff anno 1875 (Een rieten kluisje voor Betje Wolff, pagina 2). De correcte naam van de tekenaar is niet P.A. Schippers maar P.A. Schipperus.

ICI Rozenburg

In de krant van 25 februari (ICI: aanzienlijke verbetering cijfers, pagina 17) is gemeld dat de vestiging van ICI in Rozenburg in Duitse handen is gekomen. Deze vestiging behoort echter tot het Britse chemieconcern. Alleen de propapolypropeenfabriek van ICI op het terrein in Rozenburg is aan het Duitse chemieconcern BASF overgedragen.