A. Schmidtprijs niet toegekend

AMSTERDAM, 2 MAART. De Annie M.G. Schmidtprijs die jaarlijks het mooiste theaterlied bekroont, wordt niet uitgereikt. De kwaliteit van de ingezonden liedjes was onder de maat, zo oordeelt de jury. Vorige jaar wonnen Jan Boerstoel, Martin van Dijk en Jenny Arean met het liedje Iemand moet het doen.

Er werden 92 liedjes van het afgelopen jaar ingezonden. Elf daarvan werden voorgelegd aan de juryleden Thom van der Goot (schouwburgdirecteur), Harry Bannink (componist), Henk van Gelder (journalist), Willem Nijholt (acteur) en Michel van der Plas (auteur).

De prijs wordt toegekend op grond van de kwaliteiten van tekst en compositie. In laatste instantie wordt ook de uitvoering van het lied meegewogen. De prijs is een initiatief van Conamus en het Amsterdamse Kleinkunst Festival (ANP).