Vier Césars voor Resnais

PARIJS, 1 MAART. De film Smoking/No Smoking van de Franse regisseur Alain Resnais heeft afgelopen zaterdag een César, de belangrijkste Franse filmonderscheiding, voor beste regie, ontvangen. De film kreeg ook een César voor beste regie, beste acteur (Pierre Arditi) en beste art direction (Jacques Saulnier). Smoking/No Smoking bestaat uit verschillende verhalen over de keuzes die mensen in hun leven moeten maken. Alle rollen worden door twee acteurs gespeeld.

De César voor beste actrice ging naar Juliette Binoche voor haar rol in Bleu. een film van de Poolse regisseur Kieslowski. Valéria Bruni-Tedeschi (Les gens normaux n'ont rien d'exceptionnel) won de César voor beste jonge actrice en Olivier Martinez (Un Deux Trois Soleil) voor beste jonge acteur. De film L'Odeur de la papaye verte van Tran Anh Hung werd uitgeroepen tot het beste fictie debuut. De prijs voor beste buitenlandse film ging naar The Piano van Jane Campion.(AP)