Verdachte in moordzaak aangehouden

AMSTERDAM, 1 MAART. De Spaanse politie heeft, naar nu pas bekend is gemaakt, vorige week in een badplaats aan de Spaanse zuid-oostkust een 24-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de schietpartij die op 2 januari in Amsterdam het leven kostte aan een douanier.

De fatale schietpartij vond plaats op het voormalig Wilhelmina-Gasthuisterrein. De aangehouden man zat in de auto die door douanier Holm en zijn collega werd achtervolgd vanuit het westelijk havengebied. Toen de twee mannen zich klem reden, openden ze het vuur op de douaniers. Daarbij werd Holm dodelijk getroffen.

Bij de schietpartij raakte de vermoedelijke schutter van het fatale schot gewond. Hij kon worden aangehouden. Het bleek om een van de voormalige Heinekenontvoerders te gaan.

Uit onderzoek bleek al snel dat de andere verdachte was uitgeweken naar het buitenland. Er werd een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Er is om uitlevering van de verdachte gevraagd. De politie wil in het belang van het onderzoek niet verder op de zaak ingaan.