Moskou achter 'Partnership for Peace'

MOSKOU, 1 MAART. Rusland zal zich aansluiten bij het NAVO-programma Partnership for Peace en de desbetreffende overeenkomst spoedig tekenen. Dat heeft de Russische onderminister van buitenlandse zaken, Vitaly Tsjoerkin, gisteren gezegd. “Rusland zal nog moeten bepalen wie het kader-document in Brussel zal tekenen en wanneer dat zal gebeuren. Ik kan u geen exacte data geven maar ik denk niet dat het lang zal duren. We hebben geen enkel probleem met de documenten,” aldus Tsjoerkin. De onderminister zei wel dat Rusland en de NAVO nog de details moeten uitwerken van hun politieke en militaire samenwerking. Tsjoerkin maakte dit gisteren bekend na een ontmoeting met een NAVO-delegatie die naar Moskou was gereisd om de Russen gerust te stellen over Partnership for Peace. (AP)