MEXICAANSE STOOFSCHOTEL (NR.2)

Zie Het Recept van 23 februari jl. voor de rundvleesbasis.

Jalapeño chilipepers zijn bij grote supermarkten in potjes verkrijgbaar. Begin eerst met een dessertlepel en voeg wat extra's toe als een hoger vuurpeil gewenst is.

Voor 4 personen

1 portie geprepareerde rundvleesbasis, ontdooid

600 gram zoete aardappels, geschild en in stukken gesneden

2 middelgrote uien, gepeld en in vieren gesneden

500 gram tomaten, gepeld, ontzaad en in stukken gesneden

2 tot 3 eetlepels gehakte jalapeño chilipepers, of naar smaak

1 laurierblad

1 teen knoflook, uit de knijper

1 dessertlepel suiker

zout

gehakte verse koriander, ter garnering

Doe alle ingrediënten in een grote pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat 30-40 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Dien op, garneer met de gehakte verse koriander en geef er rijst bij.