Foto

Foto: SOESTERBERG - Carla Zijlstra arriveerde gistermiddag op vliegveld Soesterberg. De Nederlandse schaatsster werd met de andere deelnemers aan de Olympische Winterspelen door drie Fokker Friendships vanuit Noorwegen naar huis teruggebracht. Kort na de landing op het vliegveld werden ze in Aalsmeer door Wouter Huijbregtsen, voorzitter van NOC*NSF, formeel overgedragen aan hun verschillende sportbonden. Chef de mission Ard Schenk hield onder het motto 'geen goud, wel goed' een korte terugblik. Voor de medaillewinnaars was er een apart woord van hulde. Namens de sporters bedankte Zijlstra Schenk voor zijn “vaderlijke zorgen”.

Nederland won in 1988 in Calgary nog drie gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles. In Albertville 1992 werd dat één gouden plak, een zilveren en twee bronzen. Dit jaar bleef Nederland steken op één zilveren medaille (Ritsma) en drie keer brons (Ritsma, Veldkamp en Zandstra). (Foto Hans van Oort)