Debat over economie naar Hilversum

DEN HAAG, 1 MAART. Het 'platform globalisering' - de strategische conferentie van minister Andriessen (economische zaken) over het concurrentievermogen van de Nederlandse economie - wordt niet in het Evoluon in Eindhoven gehouden, maar in het NOB-complex in Hilversum.

Werkgevers, werknemers en overheid debatteren op 24 maart over de versterking van de concurrentiepositie van Nederland. Het middaggedeelte van het debat wordt rechtstreeks op tv uitgezonden. Een woordvoerder van het ministerie ontkende dat de verhuizing het gevolg is van eisen van de NOS. “Het heeft onder meer te maken met de capaciteit van de zaal en de grootte van het podium”, aldus de EZ-woordvoerder.

Saillant is dat het congrescentrum Evoluon een onderdeel is van Philips. Het electronica-concern wil niet inhoudelijk reageren het feit dat de economische elite niet in het Evoluon met elkaar in debat gaat. “EZ is de gastheer.”

Bij de behandeling van de begroting economische zaken toonden de Kamerleden zich vorig jaar bezorgd over de internationalisering van de economie. De lage-lone-landen, met name in Azië en Oost-Europa, zijn een serieuze bedreiging voor de werkgelegenheid in Nederland. Minister Andriessen beloofde een discussie te organiseren over de toekomst van de Nederlandse economie.