CDA: mét Koss en Dordtse leerregels

Mouwen opstropen, schouders er onder. CDA-campagneleider Bremmer deed zijn oproep aan het partijkader gisteren in Dordrecht voorlopig voor de laatste keer. De Circle-studio in de plaats waar landelijk lijsttrekker Brinkman zijn schooltijd doorbracht diende als decor voor de afsluitende manifestatie van het CDA.

Voor zijn slottoespraak had Brinkman de leerregels van de Dordtse synode van 375 jaar geleden als uitgangspunt genomen. Niet dat hij deze paraat had, maar zo zei Brinkman aan de bestudering daarvan had hij de zondag na de kerk besteed. De volharding die in de laatste van de leerregels staat genoemd, die sprak hem vooral aan. Eigentijds politicus als Brinkman is, legde hij de link met de actualiteit om tevens het seculiere deel der natie te bereiken. Want de volharding, is dat niet hetzelfde als de ijshockeyploeg die moet zwoegen, of anders Olav Koss wel. Een enkele kenner van de schrift constateerde na afloop dat Brinkman wel een erg eigen invulling van de Dordtse leerregels had gegeven, maar voor het overgrote deel van de aanwezigen was het toch een teken van herkenning geweest. Hun Elco, hij was zijn thuis dus nog niet vergeten! (MK)

    • Mark Kranenburg
    • Frank Vermeulen
    • Kees van der Malen
    • John Kroon
    • Derk-Jan Eppink