Carreras ontkent fraude

WENEN, 1 MAART. De Spaanse tenor José Carreras, die wordt verdacht van financiële fraude in samenwerking met de opera in Rome, heeft in Wenen een communiqué uitgegeven waarin hij verklaart dat hij conform de geldende regels is uitbetaald.

Volgens de Romeinse politie had Carreras voor een recital in 1992 naast zijn officiële gage van 30 miljoen lire (36.000 gulden) ook nog ongeveer 120 miljoen lire (145.000 gulden) onder tafel gekregen. Carreras' advocaat, die verder geen bedrag noemde, zei dat de zanger zelfs minder heeft ontvangen dan hij gezien zijn reputatie had moeten incasseren. Het honorarium zou volgens de advocaat deels via de bank en deels contant zijn uitbetaald, in overeenstemming met de fiscale verordeningen in Italië. De advocaat voegde eraan toe dat een tenor van het kaliber van Carreras geen enkele interesse heeft in de manier waarop de betalingen tot stand komen en al helemaal niet in de vraag of er interne regels worden overtreden. Carreras repeteert in Wenen voor de opera Samson en Dalila van Camille Saint-Saëns. (AFP)