Voetbalcompetitie in problemen door afgelastingen

ZEIST, 28 FEBR. Het seizoen in het betaald voetbal duurt mogelijk een week langer. Competitieleider Jan Huijbregts vreest dat de streefdatum voor het slot (8 mei) niet wordt gehaald, nu het afgelopen weekeinde vrijwel alle wedstrijden werden afgelast. “Vrijwel alle mogelijke speeldagen zijn bezet”, zei Huijbregts. “Vooral met Ajax, dat nog op drie fronten strijd, verwacht ik problemen.” Veel begrip voor de vele afgelastingen had Huijbregts niet. “Vrijdagavond kon Roda-Ajax in Kerkrade niet worden gespeeld. Maar 30 kilometer verderop, in Luik, werd wel een wedstrijd afgewerkt. Niet alleen in België, maar ook in Duitsland en Engeland, werd een nagenoeg compleet programma afgewerkt. Kennelijk worden bij ons andere normen gehanteerd. Het maakt me een beetje treurig.”