FC Utrecht wint met 3-0 van MVV

ROTTERDAM, 28 FEBR. Het wispelturige gedrag van de concurrenten in de strijd om Europees voetbal heeft FC Twente niet kunnen inspireren tot een overtuigend optreden tegen provinciegenoot Go Ahead Eagles. Uiteindelijk mocht de ploeg van trainer Baan nog blij zijn met een punt: 1-1. FC Utrecht won met 3-0 van MVV.

Pas zes minuten voor afloop van de Overijsselse derby tussen Twente en de Eagles lukte het Polley eindelijk wat de Ghanees en zijn ploeggenoten daarvoor bijna anderhalf uur lang vergeefs hadden geprobeerd: scoren. Na een voorzet van Ten Hag duwde Hoogma opponent Alfons Arts opzij en kon hij de bal doorkoppen op de spits. Daarmee werd alsnog de achterstand teniet gedaan die een kwartier na rust tot stand was gekomen door een treffer van Kammeron.

Als verzachtende omstandigheid voor het matige optreden kon Twente aanvoeren dat de ploeg niet kon beschikken over een complete voorhoede. Mols, Vurens en Pahlplatz ontbraken allen wegens blessures. Baan deed een beroep op de pas 16-jarige Bruggink die bij de A-jeugd van FC Twente een plaag is voor zijn tegenstanders. Bruggink bleek inderdaad een belofte en was tegen Go Ahead Eagles ook de gevaarlijkste aanvaller van de thuisclub. In de afwerking was hij echter niet bijster fortuinlijk.

FC Utrecht nam met een verdiende thuisoverwinning (3-0) op MVV afstand van de degradatiezone. Zowel binnen als buiten het veld lijkt de rust teruggekeerd bij Utrecht, dat in de 65-jarige Cies Bouwens eindelijk een nieuwe voorzitter heeft gevonden. Utrecht speelde één van zijn betere wedstrijden van het seizoen.

In de vermakelijke eerste helft regen de kansen zich aaneen. Eerlijk verdeeld over beide ploegen. Utrecht, zonder de geblesseerde Plugboer, en MVV, zonder de geschorste Delahaye, deden niet voor elkaar onder. De beste mogelijkheden waren voor Van der Ark, die de paal raakte en Scheepers, die vrij voor Van Ede naast schoot. Na ruim een half uur kwam Utrecht op voorsprong door De Jong die van buiten het strafschopgebied succes had, 1-0. De eerste aanval van Utrecht na rust leverde direct een doelpunt op. Een omhaal van Bijl belandde op de lat, waarna in de rebound opnieuw De Jong van buiten het penalty-gebied scoorde, 2-0. Vijf minuten later besliste De Kruijff het duel.