Duitsland succesvol in viermansbob

LILLEHAMMER, 28 FEBR. Het tweede Duitse team heeft gisteren verrassend de olympische titel in de viermansbob gewonnen. De formatie van stuurman Harald Czudaj hield na vier races een voorsprong van 0,06 seconde over op de eerste ploeg van het favoriete Zwitserland. De eerste formatie van Duitsland eindigde op 0,23 seconde op de derde plaats.

Het team van Czudaj dankte de triomf aan een supersnelle eerste manche. Zwitserland I, geleid door Gustav Weder, moest in de openingsrace 0,13 seconde toegeven. Die flinke achterstand kon in de drie volgende afdalingen op het ijskanaal van Hunderfossen niet meer worden goedgemaakt.

Czudaj raakte twee jaar geleden bij de Winterspelen in Albertville in opspraak toen zijn verleden als informant van de Oostduitse staatspolitie (Stasi) werd onthuld. Hij eindigde in Frankrijk met zijn team op de zesde plaats. (DPA)