Vier doden na bom in deelstaat Jammu

NEW DELHI, 23 FEBR. In de Indiase deelstaat Jammu en Kashmir zijn vanmorgen bij een bomaanslag vier mensen om het leven gekomen en enkele tientallen gewond geraakt. Het incident deed zich voor op een drukke markt in het centrum van de plaats Jammu, die vooral door hindoes wordt bewoond. De politie uitte de verdenking dat separatistische moslims uit Kashmir achter de aanslag zaten. Onmiddellijk na het afgaan van twee bommen, die volgens de politie waren verborgen in een scooter, kwam het tot rellen tussen een woedende menigte en de politie. Daarbij werden negen agenten gewond.

Volgens burgers doet de overheid te weinig om hen te vrijwaren van het geweld van de separatistische moslims uit Kashmir. Sommigen haalden meteen spandoeken tegen Pakistan tevoorschijn, omdat dit land volgens hen de separatisten steunt. Jammu en Kashmir is de enige Indiase deelstaat met een islamitische meerderheid. De meeste moslims wonen echter in Kashmir, terwijl in het kleinere Jammu de hindoes juist weer in de meerderheid zijn.