Nominaties Libris Literatuurprijs

AMSTERDAM, 22 FEBR. De jury van de Libris Literatuur Prijs heeft vandaag haar eerste selectie bekend gemaakt. Uit de 169 ingezonden boeken zijn 19 titels gekozen die naar de prijs van ƒ 100.000 meedingen. Opvallende afwezigen zijn de succesvolle romans van Maarten 't Hart, Gerrit Komrij, Tessa de Loo en Nelleke Noordervliet. De Libris Literatuur Prijs is gemodelleerd naar de AKO-Literatuurprijs, die dit najaar uitegereikt wordt. De Libris-prijs op 16 mei..

De voor de Libris-longlist geselecteerde boeken zijn: Bruno's optimisme van Oscar van den Boogaard, Vincent van Willem Brakman, De sater van Paul Claes, Het land van rood en zwart van Inez van Dullemen, Quarantaine van G.L.Durlacher, Dante's trompet van Cherry Duyns, Twee koffers vol van Carl Friedman, Ontroeringen van een forens van Pol Hoste, Het huis M. van Atte Jongstra, Een sierlijke duik van Marie Kessels, De virtuoos van Margriet de Moor, De postbode van Koen Peeters, Rico's vleugels van Rascha Peper, De Gele Rivier is bevrozen van Leo Pleysier, Vluchtig eigendom van K.Schippers, De laatste Nederlandse man van Jan Tetteroo, Vloeibaar harnas van Peter Verhelst, De harde kern van Frida Vogels en Moenie kyk nie van Henk van Woerden.