Geen kaarten meer voor WK-duels Oranje

WASHINGTON, 19 FEBR. In de voorverkoop voor het wereldkampioenschap voetbal is geen kaart meer te krijgen voor de interlands die Oranje in Washington en Orlando speelt.

Waar alle kaarten zijn gebleven is een raadsel. Ook het WK organisatiecomité heeft er geen enkel zicht meer op wie de toegangsbewijzen in handen heeft. De officiële lezing is dat 65 procent van de kaartjes is afgezet op de Amerikaanse markt en dat de rest is verdeeld over WK touroperators, voetbalbonden en sponsors. Alleen al in Nederland bieden maar liefst 37 reisorganisaties kaarten aan. Volgens de Amerikanen is dat onmogelijk. Behalve de KNVB krijgen slechts de speciale WK touroperators Reisburo Roever, Airtrade en sinds kort Road Air Sports Travel vanuit de Verenigde Staten via de officiële kanalen toegangsbewijzen. “In Amerika is, als je de weg weet, best nog aan kaarten te komen”, zegt directeur Joop Lever van Lever Reizen. Lever - en met hem tal van andere reisorganisaties - vliegt regelmatig naar Amerika op en neer om bij relaties contracten af te sluiten voor de nog niet eens gedrukte kaarten.