Hrawi: moordenaar diplomaat in arrest

BEIROET, 11 FEBR. De Libanese president, Elias Hrawi, heeft koning Hussein van Jordanië laten weten dat de man die op 29 januari een Jordaanse diplomaat in Libanon vermoordde, is aangehouden. Ook drie medeplichtigen zijn gearresteerd. Het gaat om vier Palestijnen die zouden behoren tot de organisatie van de radicale guerrillaleider Abu Nidal, Fatahs Revolutionaire Raad (FTC), die zich in 1973 afsplitste van Arafats Fatah. Naar enkele andere medeplichtigen wordt nog gezocht. De Libanese autoriteiten zijn bij het onderzoek bijgestaan door Jordaanse functionarissen. De arrestatie van de mannen wordt beschouwd als een opsteker voor de Libanese regering, die bezig is met pogingen haar internationale respectabiliteit te herstellen. Het is de eerste keer sinds de oorlog in Libanon dat de autoriteiten erin slagen de daders van een aanslag op buitenlanders aan te houden. (Reuter)