Faxtijdschrift voor kunst en literatuur

DEN HAAG, 3 FEBR. Vanaf april wordt het mogelijk elke week poëzie, proza, tekeningen of combinaties daarvan die gemaakt zijn door Nederlandse en Vlaamse auteurs en beeldend kunstenaars op de fax te krijgen. Dan start Facsimile, een faxtijdschrift voor literatuur en kunst, dat in het handschrift van de auteur of beeldend kunstenaar wordt geproduceerd.

De redactie van het blad wordt gevormd door Liesbeth Brandt Corstius, M. Februari, Jaap Huisman, Elrud Ibsch en Anthony Mertens. Facsimile wil de traditie van het handschrift in ere herstellen. Daarnaast zal het blad tekeningen brengen of collages van tekeningen en handschrift.

Aan het eind van een jaargang krijgen de abonnees een gedrukte editie van alle verschenen bladen in een verzameldoos. Die editie verschijnt in een oplage van 1500 exemplaren.

Uitgever van het tijdschrift is de onlangs opgerichte Stichting Facsimile. Die stichting wil ook nog andere activiteiten gaan ontplooien waarbij het handschrift centraal staat. Die plannen moeten echter nog worden uitgewerkt, aldus bestuurslid Gerda Meijerink. Particulieren hebben voor de voorlopige financiering van Facsimile gezorgd. Bij duizend abonnees zou het tijdschrift goed draaien, zegt Meijerink.