Heineken wil af van aandeel in Bols Benelux

ROTTERDAM, 15 JAN. Drankenconcern Heineken verkoopt zijn belang in Bols Benelux, de grootste fabrikant van gedistilleerd in Nederland, aan mede-aandeelhouder Koninklijke BolsWessanen. Onderhandelingen over de verkoop van Bols Benelux, op initiatief van BolsWessanen, zijn zo ver gevorderd dat beide partijen binnenkort overeenstemming denken te bereiken. Betrokken bonden, ondernemingsraden, personeel en de fusiecommissie van de SER zijn hiervan op de hoogste gesteld. Heineken verwacht dat de verkoop van zijn 50 procents belang in Bols Benelux (380 personeelsleden, 360 miljoen gulden omzet) een netto buitengewone bate oplevert. De hoogte ervan wordt na afronding van de transactie bekendgemaakt. BolsWessanen, dat al het management over Bols Benelux voerde, wil de volledige eigendom van het bedrijf verwerven wegens beoogde internationale expansie in gedistilleerd. Heineken richt zich internationaal op bier en frisdrank. Bols Benelux produceert in fabrieken te Zoetermeer en Nieuw Vennep onder meer Bols, Bokma, Coebergh, Hoppe, Hartevelt en Pisang Ambon.