Weissflog wint schansspringen

OBERSTDORF, 31 DEC. Zijn eerste sprong reikte zo ver, dat de aanloop bij de tweede serie drastisch werd ingekort.

Jens Weissflog vierde gisteren in Oberstdorf, waar het traditionele vierschansentoernooi van start ging, zijn 25e overwinning in een wereldbekerwedstrijd met een recordafstand van 124,5 meter. Ook zijn tweede sprong, 110 meter, werd niet geëvenaard. De Noorse wereldkampioen Espen Bredesen eindigde op ruime afstand als tweede, de derde plaats was voor de Oostenrijker Andreas Goldberger.

Weissflog is helemaal terug. De 29-jarige voormalige Oostduitser won de wedstrijdenreeks rond Nieuwjaar al drie keer eerder, was twee keer wereldkampioen, maar kende de laatste jaren veel fysieke problemen. Zijn rechterknie zorgde voor veel ongemak, maar lijkt zich dit seizoen goed te houden. “Ik heb eindelijk weer een normale voorbereiding kunnen afwerken. Daar profiteer ik nu van”, verklaarde de winnaar zijn sterke optreden in Oberstdorf. (SID)