VS en Noord-Korea melden vooruitgang in nucleaire dialoog

WASHINGTON, 31 DEC. Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft gisteren laten weten dat de laatste ronde van informele besprekingen met Noord-Korea over het nucleaire programma van dat land enig uitzicht hebben gebracht op overeenstemming.

Eerder liet de Noordkoreaanse regering weten dat er bij de besprekingen, die in New York worden gehouden, sprake was van “een doorbraak”. De Verenigde Staten willen dat Noord-Korea zich blijft onderwerpen aan internationale inspectie van zijn nucleaire installaties en dat een dialoog tot stand komt tussen Noord- en Zuid-Korea. De Verenigde Staten hebben gedreigd de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te zullen vragen om sancties tegen Noord-Korea als dat land zich blijft verzetten tegen inspectie van zijn installaties door het Internationaal Atoombureau in Wenen. (AFP)