Voetbalduel tegen Marokko gaat niet door

RABAT, 31 DEC. De Marokkaanse voebalbond heeft gisteren besloten de vriendschappelijke wedstrijd tussen Marokko en Nederland op 16 februari in Casablanca niet door te laten gaan.

Beide landen zijn bij het wereldkampioenschap voetbal in Amerika ingedeeld in dezelfde groep met Saudi-Arabië en België. Dat is de reden waarom Marokko niet in een eerder stadium tegen Oranje wil aantreden.

Als oefenpartner in de voorbereiding is Nederland vervangen door Portugal, dat op 23 februari in Lissabon tegen Marokko zal aantreden. De 'leeuwen van de Atlas' hebben nog twee evenementen in hun voorbereiding ingelast: tegen Spanje op 28 of 29 januari in Casablanca en een toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten van 2 t/m 6 februari met Tunesië en Egypte.

De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, kolonel Zemmouri, ontkende donderdag dat de Belg Raymond Goethals zou zijn benaderd, bondscoach te woreen. Volgens hem berustte de aanbiedingen die Goethals zijn gedaan op een misverstand. De Marokkaanse voetbalbond en de Belgische trainer zouden nooit rechtstreeks contact hebben gehad. (AFP)