'Politie Alkmaar handelde correct'

ALKMAAR, 31 DEC. De Alkmaarse politie heeft over het algemeen correct gehandeld nadat een 13-jarige jongen uit Alkmaar zich op 23 oktober tijdens zijn spel in een boom per ongeluk had opgehangen.

Dat stellen de Alkmaarse burgemeester J. Pop en de officier van justitie in Alkmaar gisteren in een gezamenlijke verklaring. De rijksrecherche stelde een onderzoek in na klachten, dat de politie het stoffelijk overschot ruim twee uur in de boom had laten hangen en geen poging tot reanimatie had ondernomen. De burgemeester en de officier stellen vast, dat de publiekelijke confrontatie met het opgehangen kind langer heeft geduurd dan nodig was. Zij menen dat de politie de brandweer eerder had moeten vragen het kind uit de boom te halen. Anderzijds stellen ze vast, dat de politie bij haar onderzoek rekening moest houden met opzet. Dat vereiste zorgvuldig onderzoek en het omzichtig veiligstellen van mogelijke sporen. De jongen kwam tijdens een klimpartij in een boom langs de Rekerdijk per ongeluk met zijn hoofd in de lus van een touw terecht.