Zes jaar cel voor ontsnapping en roof

AMSTERDAM, 30 DEC. De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren een 20-jarige Amsterdammer veroordeeld tot zes jaar gevangenis.

De man ontsnapte op 6 januari uit de Hoogeveense strafinrichting De Grittenborgh door met twee metgezellen twee bewaarsters te gijzelen en te bedreigen. Hij werd ook veroordeeld voor een overval die hij na zijn vlucht pleegde. Tegen de man was tien jaar cel geëist. De Amsterdammer werd twee maanden na zijn ontsnapping gepakt na een overval op een woning. De raadsvrouw pleitte tijdens de zitting voor het niet ontvankelijk verklaren van de officier van justitie omdat ze niet in staat was geweest de zaak met haar cliënt naar behoren voor te bereiden. Haar cliënt zat in een Tijdelijk Extra Beveiligde Inrichting (TEBI) waardoor het alleen mogelijk was achter glas met de verdachte te spreken.