Overname Heidemij in VS afgerond

Heidemij bericht dat zowel de eigen aandeelhouders als die van het Amerikaanse ingenieursbureau Geraghty & Miller (G&M) met grote meerderheid hebben ingestemd met de overname van de laatstgenoemde, aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs genoteerde, onderneming.

De houders van aandelen G&M zullen 1,092557 aandeel Heidemij per gewoon aandeel G&M ontvangen. Na de recente uitgifte van circa 6,3 miljoen aandelen Heidemij bestemd voor deze overname, staan nu ongeveer 18,5 miljoen aandelen Heidemij uit. De notering van aandelen Heidemij aan de Nasdaq start vandaag onder het symbool HEIDF. De gecombineerde onderneming zou in 1992 een omzet van 661 miljoen gulden en een resultaat van 25,5 miljoen gulden hebben behaald, zo deelt Heidemij mede. Het gezamenlijke personeelsbestand bedraagt ongeveer 4400 mensen.

Heidemij publiceert de jaarcijfers over 1993 in maart. Eerder maakte Heidemij bekend te verwachten dat het resultaat dat over 1992 zal evenaren.