Foto

Foto: Bij een aanval van Israelische helikopters op een bolwerk van de pro-Iraanse Hezbollah in Zuid-Libanon is vanmorgen een dode gevallen.

Vannacht hebben Israelische militairen drie guerrillastrijders g, die de grens met Libanon waren overgestoken en een Israelisch dorp wilden aanvallen. De drie waren gewapend met kalasjnikov-geweren en anti-tankraketten. Bij de confrontaties vielen geen Israelische slachtoffers.

Het Israelische leger en de Hezbollah-strijders zijn in staat van volledige paraatheid gebracht nadat dinsdagnacht bij de Libanese grens de ernstigste gevechten in vijf maanden uitbraken. De gevechten duurden vandaag nog voort. Guerrillastrijders van Hezbollah vuurden salvo's, raketten en mortiergranaten af op de Israeliërs en Israelische doelen. De Israelische militairen beantwoordden het vuur en beschoten dorpen die in handen zijn van Hezbollah.

Op het Russische wapen van een van de Hezbollah-strijders prijkte de foto van Hezbollah-leider Abbas Musawi, die twee jaar geleden door het Israelische leger werd vermoord. (Foto Reuter)