Dertien jaar geëist in zaak-Poolman

AURICH/ DEN HAAG, 30 DEC. Tegen de 29-jarige man die wordt verdacht van de dood van Nymphe Poolman en het seksueel misbruiken van twee andere Nederlandse meisjes is vanmorgen voor de rechtbank in Aurich in Duitsland dertien jaar gevangenisstraf en terbeschikkingstelling geëist.

De Duitse officier van justitie mr. H. Schmidt zei niet genoeg bewijzen te hebben om de verdachte te laten veroordelen voor moord of doodslag omdat hij opzet tot het doodmaken van Nymphe Poolman niet aanwezig acht. De aanvankelijke telastelegging van moord danwel doodslag veranderde hij in seksueel misbruik met de dood tot gevolg. Als de rechtbank met de eis meegaat zal de verdachte eerst naar een psychiatrische inrichting gaan. Iedere drie of vier jaar moet de rechter opnieuw beoordelen of de tbs verlengd wordt.