Buitenlandse banken voor PTT gekozen

ROTTERDAM, 30 DEC. De Staat heeft de buitenlandse effectenbanken Morgan Stanley, SG Warburg en Credit Suisse First Bosten (CSFB) gekozen als leiders van het syndicaat dat de beurgang van Koninklijke PTT Nederland in het buitenland begeleidt.

Dat heeft Financiën vanmorgen bevestigd. Morgan Stanley wordt leider van het syndicaat in de Verenigde Staten, Warburg neemt de Britse kapitaalmarkt voor zijn rekening en CSFB 'de rest van de wereld'.

Met de benoeming van de buitenlandse banken staat de rolverdeling binnen het bankensyndicaat vast. Eerder werd bekend dat ABN Amro de functie van wereldwijde syndicaatsleider (global coordinator) vervult. De andere twee grote Nederlandse banken, ING Bank en Rabobank, spelen een ondergeschikte rol. De Nederlandse staat heeft het Britse bureau Dewe Rogerson, gespecialiseerd in privatiseringen, aangezocht als PR-adviseur.

Het aandeel KPN wordt naar verwachting dit voorjaar geïntroduceerd op de Amsterdamse effectenbeurs. De Tweede Kamer keurde in november het wetsvoorstel beursgang KPN goed. Financiën en Verkeer en Waterstaat hebben nog niet besloten over een KPN-notering op de beurs van New York. Evenmin staat vast hoeveel aandelen in de eerste tranche worden uitgegeven, of ze gesplitst worden en welk deel bestemd is voor particuliere beleggers.