Benazir Bhutto wil meer samenwerking met Noord-Korea

TOKYO, 30 DEC. De Pakistaanse premier Benazir Bhutto heeft tijdens een bezoek aan Noord-Korea verklaard de samenwerking met Noord-Korea op het gebied van handel, cultuur, wetenschap en technologie te willen verdiepen.

In een toespraak ontkende zij dat Pakistan nucleaire wapens produceert. De sancties die de Verenigde Staten als gevolg van die beschuldiging tegen Pakistan hebben getroffen, noemde zij “oneerlijke discriminatie”. Eerder had de premier die woensdag een bezoek bracht aan China, verklaard dat de beschuldiging van de VS gebaseerd was op “foutieve informatie”. Bhutto werd op de weg van het vliegveld naar Pyongyang verwelkomd door meer dan 100.000 mensen. De Noordkoreaanse president Kim Il Sung zei dat de ontwikkelingslanden in Azië samen een “nieuw, onafhankelijk en welvarend Azië” moeten opbouwen. Noord-Korea wordt ervan verdacht nucleaire wapens te produceren, evenals China. (AP)