Villemin vrij

PARIJS, 29 DEC. Jean-Marie Villemin, de vader die de mogelijke moordenaar van zijn zoontje Gregory doodde, komt vóór oudjaar vrij.

Na een proces dat Frankrijk zeven weken in zijn greep hield werd Villemin half december veroordeeld tot vijf jaar cel. Omdat hij al meer dan de helft van zijn straf had uitgezeten en één jaar van de straf voorwaardelijk was, kon hij met succes vragen om eerdere vrijlating. Daarmee hebben de advocaten van Villemin bijna bereikt wat zij wilden: de vrijheid van hun cliënt, die altijd heeft volgehouden uit wanhoop te hebben gehandeld. Het proces in Dijon, negen jaar na de dramatische gebeurtenissen in een dorp in de Vogezen, heeft overigens niet opgehelderd wie het jongetje heeft gedood, noch wie de kwelgeest is geweest die de familie-Villemin jarenlang anoniem heeft getreiterd en bedreigd.