Resultaat BMW ook dit jaar positief

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) zal er dit jaar als een van de weinige Duitse autofabrikanten in slagen uit de rode cijfers te blijven.

Weliswaar zal het netto resultaat lager zijn dan dat van vorig jaar, maar altijd nog positief. In 1992 behaalde het automobielconcern een netto winst van 726 miljoen mark, ruim zeven procent lager dan de 783 miljoen mark uit het daar aan voorafgaande jaar. In 1992 steeg de produktie en de verkoop van BMW-auto's met ongeveer acht procent tot 590.000 stuks.

In de eerste negen maanden van 1993 liep de omzet met 6,6 procent terug en de produktie verminderde met 12,1 procent. Wezenlijke veranderingen hebben zich daarna niet voorgedaan. De omzet - in 1992 31,2 miljard mark - zal dit jaar op ongeveer 29 miljard mark (32,6 miljard gulden) uitkomen, zo heeft een woordvoerder van het concern medegedeeld.

BMW zegt niet niet aan arbeidstijdverkorting voor zijn personeel of gedwongen ontslagen te denken. Bij het BMW-concern zijn over de gehele wereld totaal 72.000 mensen werkzaam.