Pianiste Hilda Bor overleden

LONDEN, 29 DEC. De Britse concertpianiste Hilda Bor is, naar nu pas bekend is geworden, op 19 december in Cambridge overleden. Ze is 83 jaar geworden.

Hilda Bor, die vooral in de jaren twintig en dertig optrad, kreeg in Engeland bekendheid als lerares van prins Charles en prinses Anne. Tweemaal per week bezocht zij daartoe Buckingham Palace. Prins Charles gaf later de voorkeur aan de cello en de doedelzak, maar, volgens ingewijden, is zijn goed ontwikkelde muzikale gehoor vooral aan de lessen van Hilda Bor te danken.

Hilda Bor, die de laatste twintig jaar met haar twee zussen in Cambridge woonde, kwam uit een muzikale familie. Ze werd aan de Royal Academy of Music opgeleid door Vivian Langrish en Tobias Matthay. Op 14-jarige leeftijd trad zij voor het eerst op. Later gaf ze vooral uitvoeringen met vooraanstaande kamermuziek-ensembles. (AFP/AP)