Italiaanse vrouw van 61 jaar zwanger

ROME, 29 DEC. Een 61-jarige Italiaanse vrouw heeft laten weten dat zij zwanger is dankzij een behandeling van de controversiële arts Severino Antinori.

Haar mededeling komt twee dagen nadat in Londen een 59-jarige vrouw van een tweeling beviel. Ook deze vrouw was behandeld door Antinori. De Italiaanse vrouw, Rossana Dalla Corte, zei dat zij en haar man graag nog een kind wilden, omdat hun enige zoon ten gevolge van een verkeersongeluk om het leven was gekomen. Ze sloot niet uit dat ook zij een tweeling krijgt. De roomse kerk heeft de behandeling die erop gericht is vrouwen op een dergelijke leeftijd een kind te laten krijgen wreed en onnatuurlijk genoemd. Antinori reageerde daarop: “Het is wreed om een vrouw het moederschap te onthouden alleen omdat ze toevallig ouder dan zestig is. Als ze aan de vereisten voldoet, waarom mag ze dan geen kind?” (Reuter)